Manastirea Ciolanu Buzau


Manastirea Ciolanu
se gaseste in comuna Magura, din jud. Buzau si este manastire de calugari crestini-ortodocsi. Se numeste asa pentru ca este o ctitorie a boierului Ciolanu. Este singura manastire din judetul Buzau, care este atestata documentar din sec. XVI-lea.

Cum ajungem:
Din orasul Buzau, pe DN 10 prin localitatile: Vernesti, Candesti, Satuc, Ojasca, Unguriu, Magura. Ajungem in dreptul complexului turistic Magura si a monumentului ”Fantana lui Mihai Viteazul”.






Facem stanga pe DJ 203 G si incepem urcusul prin padure. Urcam pe drum cu  multe serpentine, asfaltat, cu ceva gropi… ca altfel nu se putea si… dupa 7 km, dam de manastire.


 In aceeasi zona se afla si Schitul Cetatuia, spre care exista traseu marcat. Se urca prin padure 1 km. De sus se poate admira valea Buzaului.


 De jurul imprejurul manastirii, se intinde
Tabara de sculptura in piatra de la Magura.

 Ne putem intoarce pe acelasi drum sau o luam inainte.
Trecem pe langa tabara scolara Poiana Pinului,

 
apoi prin Valea Halesului -loc de “iarba verde” pentru buzoieni. Pajisti intinse de o parte si de alta a 
drumului, ca un imens teren de golf.
Tot aici gasim si hotelul McPietroasa


Traversam satul Hales si la un  moment dat, avem un indicator cu Buzau la stanga si Strezesti la dreapta. Daca vrei sa pleci mai repede acasa, o iei spre Buzau, dar daca vrei sa mai vezi ceva interesant, te abati pe drumul spre Strezesti si la 1 km distanta ai sa dai de Manastirea Cetatea Bradu construita in sec. al  XVIII-lea.
Se spune ca aici isi ascundea Constantin Brancoveanu sotia si fiicele in situatiile critice cand erau atacati de turci. De aceea cetatea mai este numita si Cetatea Doamnei Neaga. O gasiti deschisa numai in zilele de duminica, atunci cand se oficiaza si slujbe.




Continuam drumul de intoarcere prin Izvoru, Grajdana, Mierea, Niscov, Vernesti, Buzau. In localitatea Izvoru, te poti abate (conform indicatorului) si pe la Manastirea Barbu- manastire de maici.
 


Drum bun sa aveti!




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© Atractii turistice din judetul Buzau, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena